Vi har fått skorpdille. Nästan iaf.
Det var faktiskt min kusin som "smittade" oss. (det heter kanske inspirerade?)
Nåväl. Hon har ett "café". Som bara är öppet på söndagar kl 11.00. För oss kusiner alltså, inga andra. Det har hon haft i många år, oftast vid samma tid.
Då bjuder hon på kaffe och ngt dopp till. Kan vara allt ifrån köptasbröd till hembakta kubbar. Å i somras bjöd hon på hemkörda skorpor!
De var sååå goda. Själv var hon lite ödmjuk och frågade om det dög med skorpor, hon hade inget annat men fasen, klart det gjorde, var ju jättegott. Med lite smör på.
Så vi blev lite skorpsugna efter det.
Nu har vi köpt flera påsar, olika sorter och den senaste är faktiskt med choklad i! Kul. Och faktiskt, dom är riktigt goda.
Så, vill ni ha ngt enkelt hemma, som inte blir gammalt så snabbt men ändå är lite ""festligt" att bjuda på - köp skorpor med choklad:)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Har faktiskt redan gjort det å dom är sååå goda;) mycket CHOKLAD ÄR DET OXÅ;)
Me lajki.
Har dock aldrig provat att ta smör på dom, hm kanske man skulle....
Ha en bra dag. Kärlek.
Pussa
Dom har jag helt missat, kollar redan imorgon. Skorpor alltid bra att ha hemma./Anette
Men vilken härlig idé med ett litet privat café:-)
Skorpor är ju verkligen undersakattat fikabröd! Jag gillar de där med kardemumma och massor av smör & en ostskiva....MUMS!!!
Ha en fin kommande vecka!
Kram
Jag har faktiskt provat skorporna med choklad...Jättemumsiga..
och du *blink, blink* aldrig i livet att jag skulle klara sthlms trafiken...då skulle du vinna med flera hästlängder;-)
Kram
Stod och petade på påsen sist jag var och handlade, men la tillbaka den. Nu vet jag att den ska ligga i vagnen nästa gång.
Kram Mamma C
Jag älskar skorpor....de med kardemumma är favoriter. Med smör och ost till kaffet är det oslagbart många gånger.
( en av de få saker jag alltid tar MED i bagaget när jag åker till London...till och med...sååå gott till tekoppen där på hotellrummet)
Har sett att det finns med choklad i men har aldrig provat dem.
I helgen bakade jag biscotti ute på ön det är ju också skorpor men italienska gubevars!
I dem har jag mandel, choklad och apelsin. Gott tycker jag.
Kramelikram!
Dottern
Men eller hur, jättegoda. Å mkt choklad!
Å man behöver ju inte ta smör på, de är goda iaf men ibland kan det höja smaken lite om man är sugen på ngt gott!
Skickar kärlekstankar!!
Pussa
Anette
Ja minns du hur det var förr? Då hade man ofta skorpor och gärna hembakta. Men de har liksom fallit lite i glömska tror jag. Så prova du, ibland är dom perfekta att äta/ha hemma.....
kramen
Camilla
Visst är det. Riktigt trevligt att ses en stund på fm, prata lite om vad man hållerpå med etc. Och ja, skorpor är lite underskattat ändå åt man det så ofta förr?
Gillar också ost på (först lite sylt) men föredrar då sån där fotsvettsost, sån där som luktar lite illa:) Äter inte ost annars eg men just dom kan jag tycka är goda.
Ha en fin vecka du med å kram!
UllaMona
Kul att du provat redan. Jag trodde det bara var vi som var så knäppa och köpte skorpor med choklad....
Å det är nog sant, i Sthlm skulle jag "ta dig". känns lite hyfsat eftersom jag vet att du skulle sopa golvet med mig däruppe:)
Stor kram
MammaC
Nu är ju du så himla duktig på att baka eller "slänga ihop ngt" (som det känns som att du gör ibland) så jag vet inte om du behöver skorpor hemma som vi andra:). Men å andra sidan kanske du inte alltid har lust att vara kreativ och baka ngt. Hoppas du kommer att gilla dom. Ha en fin vecka å kram!
LG
Tar du med dig skorpor till London? Vad kul, har jag aldrig hört ngn göra förut! Då måste du gilla skorpor. Som sagt, jag vill gärna ha lite sylt på också. Behöver inte vara mkt men lite lite sött..... Bakar du biscotti? låter avancerat? Å på landet dessutom. Jag har aldrig bakat det faktiskt, känns som svårt. Men dom är ju jättegoda!!
Stor kram!!
Tack, det var trevligt att läsa
Vassego......
Skicka en kommentar